Loading…

Hygge: 6 značajki stila

Hygge: 6 značajki stila

Kakvi su prostori hygge-like?

Hygge se uglavnom više definira kao osjećaj ili raspoloženje, uživanje u jutarnjoj kavici/čaju, ugodna večer s prijateljima, uživanje uz dobru knjigu na kauču zamotani mekanom dekicom… Ali i neka mjesta mogu biti hygge-like. Kako idu hladniji dani, ovaj stil nam je sve bliži, iako sam u prošlom blogu napisala da može biti prisutan i u ljeti (Hygge: Danski stil). Pa što nam treba da napravimo takva mjesta? Kakva su to mjesta? Kako da svoj prostor učinimo hygge-like?

1. INVESTIRAJTE U SVIJEĆE

Upaljene svijeće nas asociraju na toplinu i opuštanje. Bilo da su mirisne ili ne, one unose smiraj u naš dom/prostor. Treperenje svijeća umiruje, tako da se upaljena svijeća smatra jednim od najprepoznatljivijih oznaka ovog stila.

hygge interior design candles
2. UPALITE LAMPICE
hygge inetrior design lampice

Lampice su isto idealne za hygge dekor. Razvesele prostor čim uđete u njega i dobro izgledaju bilo gdje. Mogu se koristiti u spavaćoj, dječjoj, dnevnoj sobi ili čak na otvorenom.

Svakoj prostoriji daju različit štih. Poput svijeća, daju trepereću svjetlost i ugodan dodir atmosferi vašeg doma.

3. DODAJTE TEKSTURE

Kada razmišljamo o udobnim i toplim interijerima, najčešće nam dolazi slika nekih mekanih tekstura koje unose drugu dimenziju u bilo koji prostor. Tu mislimo na pletene jastuke i deke, shaggy deke i tepihe… Unesite mekoću teksture u vaš dom.

4. STVORITE UGODNU ATMOSFERU

Opuštanje/ugoda je ključ kada je u pitanju ovaj stil. Jedan od načina je dekoriranje sa mekanim jastucima i prekrivačima, kako smo napisali i prije. Ako imate kutke poput prozorske klupice, imate savršeno mjesto ali nemojte se obeshrabriti ako nemate. Bilo koji kut vašeg doma možete urediti i napraviti od njega mjesto za opuštanje gdje ćete si priuštiti Vama ugodne, dnevne rituale.

5. KREIRAJTE SPA STIL KUPATILA

Umjesto da se ujutro/navečer samo brzo otuširate i izletite van, učinite to mjesto opuštajućim. Vaša kupaonica bi, baš kao i ostatak Vašeg doma, trebala bi biti mjesto povlačenja i regeneracije. Da bi se i vaš um opustio, pobrinite se za skrivene prostore za pohranu stvari kako bi izbjegli neželjeni nered. I u ovom prostoru su, za dodatno uživanje, dobrodošle svijeće i mekane tkanine.

hygge style, interior design
6. SJETITE SE DA SU NAJJEDNOSTAVNIJE STVARI U ŽIVOTU HYGGE

Ne trebate odmah cijeli interijer od početka do kraja promijeniti da bi ste se osjećali bolje. Počnite od jednostavnih stvari, onih  Vama osobno najbitnijih. Držite se neutralne sheme boja, mekanih tekstura i iznad svega- ODVOJITE VRIJEME DA BI STE “SAMO” UŽIVALI!

Odgovori