Loading…

Proljetno čišćenje

Proljetno čišćenje

Ili kako što lakše proći kroz čišćenje

Moja asocijacija na proljetno čišćenje su širom otvoreni prozori iz kojih se skoro pa dimi. Za Vas koji još niste svoj prostor doveli do ludila moglo bi biti i jednostavnije. 

Evo nekih praktičnih savjeta.
proljetno ciscenje
1. Od vrha prema dolje

Najvjerovatnije ste jednom prilikom na vrhu Vašeg ormara ili na Vašim višim policama spremili neke stvari koje Vam možda zatrebaju. Vrijeme je da krenete od vrha prema dolje, da proberete što Vam zaista treba, a što samo skuplja prašinu. 🙂 Ako se ipak ne možete odlučiti pobacati sve. Uzmite kutije i napišite datum, sljedeći put ćete stvarno doživijeti da Vam ne treba.

cleaning
2. Stari tepih, izgleda kao novi ?

Danas postoje razna sredstva koja Vašem tepihu mogu dati novi sjaj. Pomaknite namještaj, dajte mu da diše, ako imate dvorište istresite ga kao što su naše bake ili mame.

interior design ZDizajn
Staro kao novo
3. Korak po korak

Podijelite si čišćenje u nekoliko kategorija npr. odjeća, knjige, kuhinjska pomagala… 

Nemojte prelaziti s jedna kategorije na drugu dok je u potpunosti ne završite time ćete si olakšati i umanjiti mogućnost za nepotrebnu zbrku,  imati ćete osijećaj da ste nešto završili.

studio dizajn
4. Kuhinjske radosti

Pospremite svoju smočnicu, pogledajte datume na namirnicama i sve dobro očistite, možda Vas i iznenadi što sve imate pa Vam se i otvore neki novi kulinarski svjietovi. Kuhinja blista izvana, što je iza nje? iza frižidera ili kuhinjskih elemenata se sigurno kriju komadići hrane ili prašina. Doprite do njih i budite sigurni da Vaša kuhinja sija kako izvana tako i iznutra.

5. Pranje prozora

Kao jedan od završnih zadataka pranje prozora. Uz proljetno sunce dođe i kao mala tjlovježba, a na kraju imate prekrasan pogled na svoje blistave i čiste prozore i otvaraju Vam se nove vizije.

6. Nagradite sebe i Vaš dom

Nakon što Vam je dom čist i mirisan nagradite ga s novom biljkom koja će Vam sigurno unjeti novu energiju, poboljšati zrak i Vašu kreativnost. Oni hrabriji će ga možda i nagraditi s novom bojom zidova ili neke veće radove.

plants
kitchen
Nitko ne voli baš sve kućanske poslove, ali opustite se i uživajte u dotjeravanju Vašeg doma.

Odgovori