Loading…

Kako zavoljeti svoj dom

Kako zavoljeti svoj dom

Vaš dom je Vaše drugo ja. On odražava Vas i Vi odražavate njega. Povezani ste.

Sama riječ dom, kad ju izgovorite zvuči kao zaštita. Davno, davno, naši prapra…pra preci su se sklanjali u pećine da bi ih one zaštite od vanjskih uvjeta. 

Iako nije bilo nikakve fizičke potrebe za tim i naši pretci su ukrašavali svoje domove slikama po spiljama. Pa kad je i pračovjek imao potrebu za unutrašnjim uređenjem kako to da mi to olako shvaćamo u današnje vrijeme.

Nije sve stvar u novcu, bit je uskladiti cjelinu. Kada pogledate svoj dom da se Vaš um može opustiti, da ga ništa ne «smeta». O urednosti u ovom blogu neću niti pisati, tema sama za sebe i uzimam zdravo za gotovo da svoj dom održavamo zdravim (čistim).

Probajte stati na vrata svog stana/doma/kuće i zatvoriti oči i kad ih otvorite, otvorite ih kao da do sad nikad niste vidjeli taj prostor, kao da ga prvi put gledate. Što vidite? Što Vam se sviđa? Što Vam se ne sviđa? Pustite neka Vaš dom priča što želi, što mu nedostaje…

Odlučite se za jednu promjenu u tom prostoru, možda najlakše dodati neke sitnice. Mali dodatci kao vaze, zdjele, ukrasni predmeti, svjećnjaci, ukrasni jastučići i ostalo može transformirati Vaš dom. 

Neke stvari možete promijeniti i samom igrom boja, udahnuti im novi život. Upotpunjavajte ga, izbacite sve što Vam se ne sviđa, a ne možete to transformirati. Sve što Vam se ne sviđa oduzima Vam energiju, Vaša podsvijest to vidi. Neke stvari koje su Vam se nekad sviđale,a više Vam se ne sviđaju- poklonite ih nekome koga će one razveseliti. Doći će nešto još bolje. 

Imala sam sliku koju nikako nisam mogla ukomponirati u svoj dom, ali sam joj na kraju našla mjesto u kupaoni, dodala sam naljepnice i ona je saživjela novim sjajem i sad me oduševljava svaki put kad je vidim. 
Isprobavajte, igrajte se. Uživajte!
Ali ako imate veću adaptaciju, ako Vam se stvarno ništa ne sviđa i ne možete odlučiti što je to što želite – unajmite profesionalca, ali zapamtite… Profesionalni dizajner treba uzeti u obzir Vaše želje i stil, jer na kraju krajeva Vi ćete živjeti u tom domu.

Odgovori